Winter florals (and a few attacking doves)

December 28, 2014

Last outfit post of the year is here! Right before Christmas, I had a little get together with my old friends and asked my now retired blog photographer/still best friend Getter to take these few snaps. 
I tried to dress in a kind of festive, but still casual outfit and got a chance to wear this dress that I bought in autumn. The pattern is so pretty, so opulent and autumn-like and dressing it for winter was a bit of a challenge. But I think I managed with all-black and a pearl necklace. Of course, the braid is what pulls it all together. (Shout out to my dad who hates this hair do.)
Now I'm off to enjoy some home-made mulled wine and a random movie, because that's what those hump days between Christmas and New Year's are made for. 

Aasta viimane riietusepostitus on siin! Vahetult enne jõule sain kokku oma gümnaasiumiaegse seltskonnaga ja enne seda lasin oma endisel blogifotograafil Getteril ka mõned kiired pildid klõpsida. 
Jõuluistumise puhul tahtsin ikkagi veidi pidulikumalt riides olla ja mõtlesin, et oleks aeg see sügisel ostetud kleit kasutusele võtta. See on nii ilusa mustriga, nii sügisene ja rikkalik, et selle talvisesse komplekti sobitamine oli kohati isegi väljakutse. Arvan, et värvilise kleidi meeleheitlik mustaga ümbritsemine muutis selle suhteliselt talviseks ja pärlid andsid natuke särtsu. Minu jaoks on muidugi punupats see, mis kõik kokku võtab ja ühte seob. (Siinkohal tervitaksin oma isa, kes seda soengut absoluutselt vihkab.)
Lähen nüüd isetehtud hõõgveini ja mõnd mõttetut filmi nautima, sest selleks need imelikud jõulude ja uue aasta vahelised päevad ju ongi. 


dress- thrifted (humana)
coat- monton
necklace- thrifted
boots- tamaris
pictures taken with Nikon 1. 

Jumping to New Year

December 25, 2014

Ho-ho-ho and some belated Christmas wishes from me to you. Although, technically it's also Christmas tomorrow, so there's still plenty to celebrate. Go eat that last piece of cake, watch "Love Actually" just one more time or groove to Buble's sultry swing. 
Anyway, I wanted to celebrate here on the blog with a bit of a more special post. For that I turned to my new H&M jumpsuit, which was a hit at my institute's Christmas party. That sassy bondgirlish jumpsuit was so perfect for a night of festive dancing. So after the party, I dusted it off and headed to hotel Pallas in Tartu for a special photoshoot. That painted-all-over 70s looking room was absolutely ideal for that and that view was really one of the best ones you can get in Tartu. Thank you, hotel Pallas staff for letting me spend some time in your cool room.
Merry Christmas to all, from the Bowtie Diary team (that's me and my boyfriend, who I'm ever-so-grateful for taking and editing every single picture)!

Hilinenud jõulusoovid teile minu poolt! Kuigi tegelikult on ju homme ka jõulud, seega tähistada jõuab veel küllalt. Minge sööge see viimane koogitükk ära, vaadake veelkord "Love Actuallyt" või svingige Buble maheda muusika järgi. 
Igatahes, tahtsin sellel aastal blogis jõule pisut erilisemalt tähistada. Selleks valisin enda uue H&Mi pükskostüümi, mis oli minu instituudi jõulupeol suur hitt. See lahe bonditüdrukulik pükskostüüm sobis ideaalselt üheks jõuluseks tantsuõhtuks. Pärast pidu pühkisin sellelt tolmu maha ja läksin pildistama hotelli Pallas. Sealne maalitud seinte ja laega 70ndate stiilis tuba sobis minu kostüümiga nii hästi! Ja see vaade on ka minu hinnangul üks Tartu parimaid. Aitäh, hotelli Pallas töötajad, et sain teie vägevas hotellis veidi aega veeta.
Ja kõigile häid jõule Bowtie Diary meeskonna poolt (ehk minu ja minu poiss-sõbra, kellele ma olen üdini tänulik, et ta teeb ja parandab iga pildi, isegi kui ta sõrmed talveõhus külmetavad või ma juba viiendat korda küsin, millal ta asjadega valmis jõuab)!


 jumpsuit- h&m
shoes- aldo
necklace- c/o stylemoi
location- hotel Pallas
pictures taken with Nikon 1. 

My Christmas wishlist

December 22, 2014

Two days before Christmas it's time for my annual Christmas wishlist here on the blog. Not so much for any late Santas out there, but more for myself to look back on what I've wanted to find under the tree. This time it's kind of unrealistic and belonging to a dream world, but scroll below and see for yourself. 

Paar päeva enne jõule leidsin aega, et enda soovide nimekiri ka visuaalsel kujul siia kirja panna. See polegi isegi väga selleks, et mõni hiline Jõuluvana inspiratsiooni leiaks, aga pigem selleks, et ma saaksin paari aasta pärast tagasi vaadata, mida ma kingikotti ootasin. Sel aastal on see pisut ebarealistlikum kui tavaliselt, aga sellegipoolest kerige allapoole ja vaadake, mida ma ühes ideaalmaailmas tahaksin. 


1. I will never say no to pretty underwear, especially when it's by Kriss Soonik. / Ilusale pesule ei ütle ma kunagi ei, eriti kui see on imelise Kriss Sooniku kätetöö. 
2. Lately I always have at least three candles burning in my room and I am sure that this berry sorbet one by Joik smells fantastically. / Viimasel ajal põleb mul toas vähemalt kolm küünalt ja olen kindel, et see marjasorbeti lõhnaline Joiki küünal oleks hea üleminek jõuludelt kevadeootusele. 
3. My hair really needs some spark of energy, that Rich hair oil would do nicely. / Praegu tunnen, et mu juuksed vajavad tõelist energiasurakat, see Richi juukseõli salon24.eu-st teeks selle töö hästi ära. Tean, sest mu emal on sama asja spreivariant, aga mul oleks ikka midagi kangemat vaja.
4. A new phone really is something I need, my current one is slowly dying. And it doesn't take selfies! / Uut telefoni on mul küll vaja, praeguse kõlar ütleb varsti totaalselt üles ja ma ei saa sellega korralikke selfiesid teha! Praegu olen välja valinud Huawei Ascend P7. Kui keegi oskab selle telefoni kohta midagi soovitada, andke tuld! 
5. It would also be nice to have a pretty laptop sleeve, right now I carry it in a not very protective DIY clutchbag from years ago. This is by Marc Jacobs, but I'll settle for less. / Uus läpakakott oleks ka tore kingitus, sest praegu kannan oma arvutit isetehtud clutch-bagis, mis ei ole küll eriti turvaline. 
6. This one more of a treat for myself (which I'm actually considering giving myself once the big after-Christmas sales start) - a Diane von Furstenberg 440 mini handbag. I only having a real difficulty picking out the colour. / See on pigem kingitus iseendale (mille ma isegi plaanin teha, kui suured jõulujärgsed allahindlused algavad) - Diane von Furstenbergi 440 mini käekott. Ainult värvi ei oska välja valida. 

No fuss

December 16, 2014

Sometimes I feel that the most simple everyday outfits that I wear don't deserve to be on the blog, because they're not "special" enough. They're boring to me, so probably they're boring to you too. However, in spring I got a comment from someone who wanted just that - more everyday things, more simple things, less fuss. 
So here you have it, something pretty boring! When days are spent at the library, nose in book/computer screen, I don't (usually) dress up in a skirt and whatnot. It's jeans, my boyfriend's sweater (because I just adore the colour) and that blanket/scarf for extra cosy-ness. 

Mõnikord on mul tunne, et sellised igapäevased riietused ei vääri blogisse jõudmist, sest need ei ole piisavalt "erilised" ja huvitavad. Kui mõni riietus on minu jaoks juba igav ja miljon korda kantud, eeldan millegipärast, et see on blogi lugejatele ka igav. Kevadel aga sain ühe kommentaari kelletki, kes just tahtiski rohkem näha tavalisi riietusi ja vähem sätitud komplekte. 
Siin see on - päris igav komplekt! Kui ma veedan pea kõik päevad raamatukogus, nina raamatus või arvutiekraanil, siis eriti ei viitsi küll seelikutega jamada ja end üles lüüa. Teksad on kuulikindel valik, täna haarasin selga ka poiss-sõbra kampsuni, sest mulle nii meeldib selle värv. Ja siis see sall/tekk teeb alati olemise mitu korda mõnusamaks. 


jeans- house
(men's) jumper- springfield
scarf- kappahl
pictures taken with Nikon 1. 

Adorable Art Déco

December 12, 2014

Last weekend I was in Tallinn and finally got round to visiting the art museum to see that amazing art déco exhibition everyone's been talking about. In a beautifully sleek black room, there are 80 outfits and over 200 accessories from Russian fashion historian Alexander Vassiljev's vast collection on display. 
When I walked in it was just a sea of glitter, Gatsby-like outfits and jazzy swing music, so yes I was smiling from ear to ear and might have danced a bit in front of the displays. A girl can't help it if she has a Daisy Buchanan hidden inside! My sister was also over the moon and even my boyfriend liked it, so there's no excuse why you shouldn't make a family outing to the art museum! 
"Movable feast" is open until the 18th of January @ KUMU.

Eelmisel nädalavahetusel olin Tallinnas ja jõudsin lõpuks Kumusse vaatama seda näitust, millest kõik räägivad. Loomulikult on jutt vene moeajaloolase Alexander Vassiljevi kogust kokku pandud näitusest "Pidu sinus eneses", kuhu kuulub 80 riidekomplekti ja üle 200 aksessuaari eelmise sajandi alguse kuldajast. 
Imeilusalt šikis mustas ruumis rullub lahti tõeline pärlite- ja litrimeri, gatsbylikud komplektid ja džassilik svingimuusika. Ilmselgelt hakkasin ma kõike seda nähes-kuuldes kõrvuni naeratama ja kogemata tegin ka mõned tagasihoidlikud tantsusammud. Tüdruk ei saa midagi parata, kui tema sees üks Daisy Buchanan peidus on! Mu õde pildistas pea iga kostüümi ja isegi mu poiss-sõbrale meeldis see näitus, nii et soovitan teil üks korralik perepäev muuseumis veeta, sobib kõigile!
"Pidu sinus eneses" on avatud 18. jaanuarini @ KUMU. 

 pictures taken with Nikon 1. 

Photo recap: Bloggers' flea market

December 09, 2014

As last year, I organised a pre-Christmas flea market, where Estonian fashion bloggers can empty their wardrobes, sell their stuff, meet readers (I got my first fan-photo taken with me!) and hang out with each other. It was a cosy and nice 4 hours in one of Tallinn's cutest cafes. I got rid of so much stuff that I don't wear anymore and so did the others. There was lots of chic-talk and goofing around once most of the potential buyers had left and general fun stuff happening. A huge thank you to everyone involved and let's hope that I won't be too busy next year to throw it again!

Teist aastat järjest korraldasin Sinilinnus moeblogijate kirbuturgu ja jälle sai maha peetud üks tõeliselt tore üritus. Blogijaid said oma riidekappe tühjendada, asjad pühapäevahommikul maha müüa, lugejatega tutvuda (minuga tehti isegi esimene fännipilt!) ja üksteisega aega veeta. 
Suur suur aitäh kõikidele osalistele, loodetavasti kohtume järgmisel aastal uuesti!


On the pictures: Kamilla, Stella, Eneli, Valeria and my friends. 

pictures taken with Nikon 1. 

Moeblogijate kirbuturg juba sel pühapäeval!

December 04, 2014

That's right! Ehk olete juba Facebookist näinud ja kui ei ole, siis vabandage, et nii kaua ürituse väljakuulutamisega viivitasin, aga juba teist aastat järjest kogusin kokku lahedad moeblogijad, et üheskoos üks kirbuturg maha pidada. Sel aastal on meie seas ka meestemoeblogijad, seega turule on asja ka tugevama soo esindajatel!
Vaadake lähemalt ürituse Facebooki lehelt SIIT, kelle riidekapist võite osa saada ja mis veel kirbuturul toimub. (Vihjeks nii palju, et kui õhtul kuskile peole peab minema, siis meigiga pole ise vaja vaeva näha.) Ahjaa, Facebookis on ka loosimine, kus kaks õnnelikku võidavad kirbuturul šoppamiseks 10€ kirbuka-raha. 
Igatahes olete sel pühapäeval kõik oodatud Sinilindu šoppama! Võtke sõbrad kaasa ja ostke meie kapid tühjaks. 

Magic forest

December 02, 2014

For the past few days it's been freezing, but it's also been very beautiful. These pictures were taken yesterday, when the frosty trees in the park looked like an entrance to a magical forest. Today, it's also sunny, so the frost is like a natural glittery sequined backdrop to life. Can't complain.
I also can't complain about the cold. With only a few wears, this new coat of mine from Style Moi has proved to be a staple for this winter. Firstly, it has a bit of colour, because anything other than black is considered colourful winter dressing already. Secondly, the boyfriend fit is cool. But most of all I'm genuinely surprised how warm it is. Usually the stuff that comes from Asian online stores is not meant for the Nordic climate, but with a trusty sweater underneath, this coat made it nicely!

Viimastel päevadel on olnud krõbekülm, aga samas ka tõeliselt ilus. Need pildid on tehtud eile, kui härmatanud puud muutsid Emajõe-äärse pargi nagu mingiks võlumetsa sissepääsuks. Täna, kui päike ka paistab, on härmatisest saanud hoopis sädelev taust igapäevaelule. Siin ei ole millegi üle kurta!
Isegi külma üle ei kurda. Juba mõne kandmiskorraga on minu uus Style Moist saadud mantel tõestanud, et jääb minuga terveks talveks. Esiteks on see pisut värviline, sest noh, kõik mis pole must, on talveriiete mõttes värviline. Teiseks on see lahedalt suure lõikega. Aga mis peamine, ma olen tõepoolest üllatunud, kui soe see on. Tavaliselt Aasia netipoodidest tellitud asjad ei ole Põhjamaade kliima jaoks tehtud, aga kui panin mantli alla ühe (isegi mitte liiga paksu) kampsuni, sai ta täitsa kenasti hakkama! 


jeans- monki
watch- casio
shirt- ralph lauren
boots- from a shop called Danija, the brand is Luciana de Luca
pictures taken with Nikon 1. 

Festive spirit

December 01, 2014

It's the first day of December and I'm already as anti-Grinch as I can be. Room decorated with Christmas lights, scented candles burning and eating gingerbread cookies. To top it all, last week I received a package from Style Moi that had the most perfect festive accessory in it - that filigree reindeer necklace. It's so incredibly delicate and pretty that I might just wear it every day until Christmas. Plus it goes perfectly with my favourite collared shirt, probably all other collared shirts and my sweaters and T-shirts... Oh, and it's under $10!
I thought it proper to give it a separate post to shine in all its glory, alongside some pretty frosty trees. Full outfit with another Style Moi goodie coming tomorrow!

Täna on alles detsembri esimene päev ja ma olen juba nii suures jõulumeeleolus, kui olla saab. Tuba on tuledega kaunistatud, kaneelilõhnalised küünlad põlevad ja aasta esimesed piparkoogid on ka söödud. Kõigele lisaks sain eelmisel nädalal veebipoest Style Moi paki, milles oli kõige ideaalsem jõuluaegne ehe üldse - see õrn põhjapõdraga kaelakee. See on nii ilus, et võib juhtuda, et ma kannan seda igal päeval kuni lõpuks jõulud käes on. Lisaks sobib see nagu valatult mu lemmikpluusiga, ilmselt ka kõikide teiste kraega pluusidega, kampsunitega, T-särkidega... Aa, ja see maksis vähem kui 10 dollarit (umbes 7 eurot või nii)!
Mõtlesingi anda sellele kaelakeele eraldi postituse ja võimaluse ilusate härmatanud puude kõrval särada. Tervet riietust näete juba homme! 


pictures taken with Nikon 1.