Boyfriend jeans, literally

September 29, 2014

On a Sunday morning, when regular jeans were just not enough, I turned to something I'd been wanting to try for quite some time. The Boyfriend Jeans. There's nothing shocking about that, I know, but I'm just not that brave when it comes to sartorial innovation. That's also why I didn't buy a pair of jeans that I might just wear a few times, but actually wore my boyfriend's jeans. He didn't seem to mind and with a pair of heels they look a lot more okay-er than I'd imagined. 

Pühapäeva hommikul, kui tavalised teksapüksid ei olnud enam piisavad, valisin hoopis midagi, mida olin pikka aega tahtnud katsetada. Poiss-sõbra Teksad. See pole mingi uus trend, aga ma ei kipu riiete osas kõige innovaatilisem olema. Sellepärast ma ka ei ostnud endale üht paari pükse, mida kannan võib-olla paar korda, vaid võtsingi püksid päriselt poiss-sõbra kapist. Tal ei olnud midagi selle vastu ja kontskingadega näevad need isegi väga okeid välja. 


jeans- jack and jones
breton shirt- h&m
scarf- kappahl
heels- seppälä
watch- casio
pictures taken with Nikon 1. 

Black cat

September 23, 2014

Morning. It's drizzling rain outside. I had plans to take pictures, but the weather is too appalling so I turn to an all-black old favourite outfit. And red lips. My flatmate had red lips this morning and it seemed so fitting. I also feel like wearing heels again. 
As the day goes on, the weather gets better and I think that those all-black everyday outfits are also worth something besides the kill-all-conquer-all factor. After all, it is my favourite things all together and theres's something cat-like and mysterious about just black, a peeking crisp white collar and the right accessories. 

On hommik. Õues tibutab külma uduvihma. Mul oli plaan sel päeval pilte teha, aga ilm on selleks liiga jälk, seega võtan kapist oma lemmikkomplekti musti riideid. Ja punased huuled. Mu korterikaaslasel olid hommikul huuled punaseks värvitud ja see tundus nii õige. Kontskingade tuju on ka. 
Päev rullub edasi, ilm läheb vahelduva eduga paremaks ja ma mõtlen, et need üleni mustad riietused on ka midagi väärt lisaks sellele, et neil selline tallun-kõik-jalge-alla-ja-võidan omadus on. Pealegi, need on mu lemmikasjad ja sellises mustas komplektis, kus valge krae piilub kampsuniäärest ja õiged aksessuaarid teevad oma tööd, on miskit nii kassiliku, miskit müstilist. 




sweater- thrifted
jeans- monki
heels- seppälä
bag- jouni exclusive
watch- casio
pictures taken with Nikon 1. 

The story of the broken heel

September 19, 2014

I feel that I dress very differently depending on the city I'm at. In Tallinn, I'm all about skirts, dresses, high heels and well, effort. In Tartu it's jeans, my collection of grey Ts and the occasional red lip. 
The other day, though, I felt that I want to change that comfy university routine and wear heels with an otherwise simple look. So I put my favourite shoes on and dashed out the door to catch the bus. While I was walking to the bus-stop and scrolling my Instagram feed, I suddenly felt very out of balance. Turns out that I'd stepped in a small hole in the pavement and broke the heel of my shoes. So I ran back home, changed shoes and was stuck with these old flats for the rest of the day.
On the bright side, I now have a perfectly good opportunity to go shopping for shoes! 

Olen aru saanud, et riietun Tallinnas ja Tartus väga erinevalt. Tallinnas kannan palju rohkem seelikuid, kleite ja kõrgeid kingi ning üleüldse pingutan oma välimusega rohkem. Tartus tugineb minu igapäevane garderoob teksadele, minu hallide särkide kollektsioonile ja mõnikord viitsin huuli ka värvida. 
Ükspäev aga mõtlesin, et võiks oma mugavasse ülikooliriiete rutiini natuke põnevust tuua ja panna tavalise riietuse juurde hoopis kõrged kingad jalga. Libistasingi oma jalad lemmikkingadesse ja kiirustasin bussi peale. Vaatasin parasjagu telefonist Instagrami pilte, kui tundsin end äkitselt väga ebakindlalt. Kõndida oli imelik ja tasakaalu ka nagu väga polnud. Mõistsin, et esimest korda elus olen suutnud kingakontsa ära murda. Jooksin siis koju ja vahetasin katkised kingad nende igavate madalate kingade vastu. 
Kogu loo positiivset poolt vaadates on mul nüüd ideaalne ettekääne šoppama minemiseks!


trousers- c/o oasap.com
flats- blink
jacket- random
t-shirt- thrifted
necklace- thrifted
pictures taken with Nikon 1. 

Pleats, please

September 15, 2014

Or more like properly ironed and not wrinkly pleats, please. I ordered this dress ages ago and it must have been just thrown into the bag, so it just stayed there in my closet, hanging sadly. Then again, what do you expect from a $7 dress? The material kind of seems like when I touch it with an iron, it will melt or stain and be ruined forever and I haven't dared to try yet. So try to look past the awfully non-ironed pleats. 
Other than that, I like the cut, the colour and most of all the bow, so I didn't want to send it back.  I'll try to be smarter the next time. After all, it made for such a proper back to school outfit.

Tahaksin, et sellel kleidil oleksid ilusad triigitud voldid, palun. Tellisin selle millalgi suvel ja jäi täpselt selline mulje, et see on kuidagi täiesti suvaliselt kotti visatud. Nii see siis jäigi mu kappi nukralt rippuma. Samas, mida paremat oodata kleidilt, mis maksis umbes 5 eurot? Materjal tundub ka selline, et kui ma sellele triikrauda näitaksin, siis see sulaks ära või jätaks pleki ja oleks igaveseks rikutud ning seda ei ole ma veel julgenud proovida. Seega, üritage nendest kohutavalt triikimata voldikestest mööda vaadata.
Muidu mulle meeldib selle kleidi lõige, värv ja see väike lipsuke, seega ma ei hakanud seda tagasi saatma. Eks järgmine kord olen targem. Lõppude lõpuks sobis see väga hästi nende koolihõnguliste piltide peale, taustaks vana hea Emajõgi. 
 

 dress- sammydress (here)
jacket- random
flats- elite
watch- house
pictures taken with Nikon 1. 

Flea market friends

September 11, 2014

Last Saturday I said "no" to laying in bed all day and watching "Friends" and said a big "yes" to checking out a flea market with Evamaria (who has the loveliest blog [here]). Of course, a bloggers' date requires taking pictures of each other's outfits too. Halfway through, we realised that we'd practically worn the same outfit. Short A-line skirt with a white T-shirt. Guess that's some kind of a fashion blogger's uniform these days...
I found that navy skirt from Tallinn's flea market a few weeks ago and even though I deliberated buying it, it was well worth the three euros that I spent on it. I'm already looking forward to all the Chung-inspired outfits. This time, a simple white shirt and flats had to do. I went to a flea market, after all, not fashion week!

Eelmisel laupäeval otsustasin, et ütlen voodis lebotamisele ja "Sõprade" vaatamisele "ei" ja ühe suure "jaa" hoopis Evamariaga kirbuturule minekule. Loomulikult, kui kaks blogijat kokku saavad, peab ju üksteisest pilte ka tegema. Poole pildistamise pealt avastasime, et oleme põhimõtteliselt sama komplekti kokku pannud. Lühike A-lõikeline seelik ja valge T-särk. Tundub, et see on mingi uus blogijate vormiriietus või midagi. 
Selle imeilusa tumesinise seeliku leidsin paar nädalat tagasi Tallinna kirbukalt ja kuigi ma kaalusin selle ostmist päris kaua, olen rahul, et selle peale need kolm eurot kulutasin. Ootan juba pikisilmi kõiki neid alexachungilikke komplekte, mis ma välja suudan mõelda. Seekord piirdusin lihtsalt valge särgi ja madalate kingadega. Läksin ju ikkagi kirbukale, mitte moenädalale!


skirt- flea market
top- cropptown
flats- apple of eden from abc king
watch- casio
pictures by Evamaria

GIVEAWAY: Back to school with MÄRSS

September 08, 2014

Hope your first weeks of school have been totally okay and bearable, maybe even cool and nice. You probably guessed what the post is about from the title, so I'll keep this short. My collaboration with MÄRSS has reached the point where one of you can become a happy-go-lucky owner of this totally and absolutely cute floral-and-black backpack. Wear it to school or picnics, that's up to you to decide. How can you win? 

1. LIKE Bowtie Diary and MÄRSS on Facebook. Try [here] and [here]. 
2. SHARE the giveaway picture publicly on Facebook. [here]
3. Now cross your fingers and wait for the 15th of September, when I'll announce the winner on Bowtie Diary's Facebook page! Oh, and it's open internationally! 

Loodan, et teie esimesed koolinädalad on olnud normaalsed, võib-olla isegi lahedad ja toredad. Pealkirja lugedes arvasite ilmselt juba ära, millest postitus on, seega pikka juttu ma siin ei aja. Minu väike koostööprojekt MÄRSSiga on jõudnud sinnamaale, kus üks teist saab ühe imeilusa lillelise-ja-musta seljakoti omanikuks. Kandke seda koolis või piknikule minnes, see on juba teie otsustada. Kuidas võita? 

1. Vajuta MEELDIB Bowtie Diary ja MÄRSSi Facebooki lehtedele. Näiteks [siin] ja [siin]. 
2. JAGA kingiloosi pilti avalikult Facebookis. [siin]
3. Hoia sõrmed risti ja oota 15. septembrit, kui ma Bowtie Diary Facebooki lehel võitja teatavaks teen. 

Museum date

September 04, 2014

I've settled in Tartu for almost a week now, but still had this one last Tallinn outfit left to share. It was a lovely sunny day that I spent roaming around a flea market and then at the art museum with my sister. Kind of to properly say goodbye, I felt that I needed to really do stuff and not sit at home. 
I've been meaning to wear this outfit for a while (actually it was on Instagram some time ago) and the combination of a flowy skirt, Audrey and metallic shoes seemed appropriate for a museum-date. 

Olen nüüd juba peaaegu nädalakese jälle Tartus elanud, aga kuskil arvuti kaustades leidus veel üks viimane komplekt pilte Tallinnast. Oli üks tore päikseline päev, mille veetsin Telliskivi Kirbufestivalil ja õega Mikkeli muuseumis. Kuidagi tundsin, et pean linnaga korralikult hüvasti jätma ja ei saa terve päev kodus istuda. 
Seda riietust olen tahtnud juba päris pikalt kanda, aga pole ühtegi õiget hetke tekkinud (tegelikult mõnda aega tagasi Instagramis tekkis). Selline pika lendleva seeliku, Audrey ja hõbedaste kingade kombinatsioon tundus üheks muuseumikohtinguks täpselt sobiv. 
Tegelikult soovitan teilgi veel ära käia Mikkeli muuseumis, kus on veel viimaseid päevi välja pandud klassikaline maalikunst Enn Kunila kollektsioonist. Korraliku kunstiajaloohuvilise (ja nüüd ka tudengina) ei suuda ma uskuda, kuidas üks inimene saab nii palju võrratuid maale omada. Mu õele, keda ma tavaliselt igasugustele näitustele kaasa vean, meeldis ka väga. Ja tore on ju käia ja fantaseerida, et kui saaksin mõnd maali omada, siis millise ma valiksin (Kõksi "Tartu vaade", igatahes).


 

skirt- diy
jacket- random
shirt- brought from italy
shoes- atmosphere
bracelet- h&m
pictures taken with Nikon 1.