Pinstripe pier

June 25, 2014

I've been enjoying a little "summer vacay" at Pärnu, celebrating midsummer day and generally doing nothing besides hanging out with the boyfriend and taking in the fact that there's no schoolwork. Good times!
These pinstripe trousers might be a bit too office-y and formal for a city like Pärnu (summer capital, resort-town, overall chill-out vibe), but they're too soft and nice not to be worn with those questionable temperatures we have now. I picked them up a few weeks ago at the H&M sale section with autumn days at school in mind, but what the hell, I've been given the perfect opportunity to wear them now! We took the pics on the boardwalk, so a navy-vibe is quite evident, no? 

Viimased paar päeva olen olnud Pärnus "suvepuhkusel". Tähistasin jaanipäeva, aga enamjaolt pole nagu midagi kasulikku teinud, lebotame peikaga niisama ja naudime seda, et mingeid koolitöid pole segamas. Hea elu!
Need triibulised püksid tundusid Pärnu jaoks pisut liiga kontorilikud ja kergelt pidulikud, sest see on ikkagi suvitus-ja kuurortlinn, aga need on nii mõnusad ja pehmed, et selle imeliku ilmaga lihtsalt peab jalga panema. Leidsin need H&M'i allahindlusestangelt vaid 10 euro eest, mõeldes küll külmadele sügisilmadele, aga kui mul on juba praegu võimalus neid kanda, siis miks mitte! Tegime pildid jõe ääres promenaadil ja see andis neile veel sellise mereteemalise hõngu ka, ei? 


shirt- house
jacket- random
shoes- blink
bracelet- birthday gift
photos taken with Nikon 1. 

Changing cities

June 20, 2014

You'd think that this is a set of pictures taken a few months ago, then accidentally forgotten in a folder somewhere and now miraculously found. It would also only be logical, that on the 20th of June, people are walking around Tartu in sundresses and enjoying the summer. Nope. This was in April, the pictures below are from today. What's going on, upside-down-weather?
Anyway, this was my last day in Tartu, I'd packed up my whole life and sent half of it to Tallinn with my mother. Since half of my life refers to all of my clothes, then I only had one comfy outfit and this is it. I wanted to check out the "Before I die" wall and the location was perfect for my hipster-drowned-in-scarf look. In June!

Võiks ju arvata, et need pildid on tehtud paar kuud tagasi, siis kogemata unustatud ja nüüd äkitselt üles leitud. Oleks samuti loogiline, et 20. juunil käivad inimesed Tartus ringi suvekleitidega ja naudivad ilma. Ei. Hoopis see oli aprillis, need pildid siin on tehtud täna. Tagurpidi-ilm, mis toimub? 
Igatahes, täna oli mu viimane päev Tartus, kogu elu oli kastidesse pakitud ja pool sellest saatsin emaga Tallinna poole teele. Kuna pool elu võrdub põhimõtteliselt kõik riided, siis oli mul ainult see üks mugav riietus, mida Tartus kanda. Tahtsin ära näha "Enne oma elupäevade lõppu" seina ja Uus Õu sobis täpselt minu salli-sisse-uppunud-hipsteri välimuse jaoks. Juunis!


shirt- seppälä
blazer- vintage
jeans- monki
scarf- kappahl
loafers- latinas
pictures taken with Nikon 1. 

No rain on my parade

June 18, 2014

I can't believe the weather we've had! Remember, last week I was all about summer? Well today it snowed in some parts of Estonia, it rained in Tartu and it was miserable, to say the least.
Whenever it rains and the weather is grey and boring, I tend to grab my jeans and bury myself under a heap of sweaters and scarves. If I'm lucky, I've remembered to grab my umbrella and wear weather-friendly shoes. In most cases I've been too optimistic or forgetful and eventually spend the day practically running from shelter to shelter and keeping my nose to the ground to avoid the rain getting in my eyes, messing up my hair or any contact with it, basically.
After having a nosey around some of my favourite e-stores, I realised that I could make rainy days a lot cooler. For example, a pair of mint green on sparkling silver rain boots would go far better with my trench than my current plain and practical dark pair. I should finally replace my broken old umbrella with a fun and floral new one. Of course, what's essential when keeping away the rain, is a good old mac and there's plenty of those too. My favourite is the pac-a-mac, which is also a good thing to have around during festival season!
Check out my little selection of stuff below and pray for summer to come back!

Kas te üldse suudate uskuda viimaste päevade ilma? Õnneks Tartus pidin hakkama saama ainult vihmaga, aga mõnes kohas sadas ju lund! Varsti on Jaagup Kreemi ennustus juulikuu lumest teoks saamas...
Olen avastanud, et vihmaste ilmadega haaran alati oma teksaste järele ja mattun sallide ja kampsunite mäe alla. Kui meeles on, võtan vihmavarju kodust kaasa ja heal juhul panen jalga ilmastikule sobilikud jalatsid. Enamasti veedan päeva siiski pea maas kiirustades, et vihm silma ei tikuks, vesi soengut ära ei rikuks ja et ma üleüldse seda koledat ilma võimalikult vähe näeksin.
Vaatasin pisut veebipoodides ringi ja avastasin, et võiksin need vihmased päevad hoopis lõbusamaks teha. Näiteks sobiksid helerohelised või hõbedaselt sädelevad kummikud minu kevadmantliga palju paremini kui praegune praktiline tume paar. Oma katkise vihmavarju peaksin ka lõpuks ära viskama ja asemele midagi hoopis lillelisemat hankima. Kõige olulisem niiskuse eemale hoidmisel on loomulikult vihmakeep või -mantel ja ka nende valik on väga rikkalik. Minu lemmik on pac-a-mac, mille saab mugavalt kokku panna ja kaasa võtta, ning mis tuleb suvisel festivalihooajal ka kindlasti väga kasuks. 
Kiigake minu väikest valikut allpool ja samal ajal palun palvetage, et see ilm lõpuks ikka ilusaks läheks!

1. Asos, 2. Siison, 3. Asos

1. Next, 2. Asos, 3. Next

1. Boohoo, 2. Nelly, 3. Siison

Instagram Sunday

June 15, 2014

Happy Sunday, guys! 
I've been on Instagram for a while now (we're probably nearing/just passed our 6-month anniversary!), so due to the lack of outfit posts, I decided to show you a bit of what I've done. And use this as a friendly reminder to follow me there too, because well, then all of you instaaddicts can get the first scoop of where I'm at, who's with me and what we're eating. So go over HERE (I'm @piiaounpuu for those of you who want to search for themselves) and click on "follow" so you won't have to wait another half a year for this kind of post. To those who don't have an Instagram, I promise to make such posts more, if you only want to see/read them.

Imelist pühapäeva, sõbrad!
Olen juba päris kaua Instagramis tegev olnud (ilmselt on lähenemas või just mööda läinud meie kuue kuu aastapäev!) ning kuna mul pole teile midagi asjalikumat näidata, mõtlesin valida mõned oma lemmikpildid ja näidata, millega ma blogiväliselt tegutsenud olen. Lisaks on see sõbralik meeldetuletus, et võite mind ju seal ka jälgida, siis näete esimesena, kus ma olen, kellega ma olen ja mida me sööme. Seega klikkige SIIA (või kes tahab ise otsida, siis minu kasutajanimi on @piiaounpuu) ja vajutage "follow". Nii ei pea te jälle pool aastat teist sarnast postitust ootama. Neile, kel Instagramis kasutajat pole, luban ma, et üritan selliseid kokkuvõtvaid positusi rohkem teha, kui te neid vaid lugeda/vaadata soovite. 

1. cupcakes I made for my little sister's birthday in march / koogikesed, mille ma oma õe sünnipäevaks tegin
2. one lazy morning / üks väga laisk hommik
3. one lazy afternoon with a pretty manicure / üks laisk pärastlõuna, vähemalt küüned on ilusad
4. words of wisdom from the streets of tartu / õpetussõnad tartu tänavatelt

1. my favourite bit from the seppälä-lindex showroom opening / minu lemmiknurk seppälä-lindexi showroomi avamiselt
2. watching the sunrise after one cool night out / tervitasin päikesetõusu pärast üht eriti lahedat õhtut väljas
3. my lovely models and photographer from a recent shoot I styled (yes, exciting things happening!) / võluvad modellid ja fotograaf, kellega tegin koostööd ühe pildistamise jaoks (jaa, vägevad asjad toimuvad!)
4. same shoot, different outfits / sama pildistamine, järgmine komplekt riideid

Mint condition

June 10, 2014

All my exams are over and after I've finished two little homework tasks I can safely say that my first year at university is over! So far I'm absolutely sure that this is the place where I'm supposed to be and that I've made the right choice. Lately, there's also been lots happening to suddenly prove it too...
So what better way to "celebrate" than take these pictures in front of one of my school's buildings? History lesson about Tartu (instead of an outfit rant): this used to be a place for medical students to dissect bodies, among other things. This is called one of the birthplaces of Estonian medicine. Now it's a developing centre for young teachers. So there you have it, even when I'm off school, I can't help but throw a bit of knowledge in here and there. 
I feel that the only thing missing on these pictures is a mint-taste ice-cream to match my top and nails. I'm sure I'll have plenty of time for that in the summer too, now that's it's finally here!

Kõik mu eksamid on läbi ja kui olen kaks kodutööd ka ära teinud, võin kindlalt öelda, et minu esimene aasta ülikoolis on läbi! Siiani olen sada protsenti kindel, et see on just see koht, kus ma olema pean ja seni ei ole oma valikus kahelnud. Viimasel ajal on juhtunud ka nii mõndagi, mis seda kogemata kinnitab...
Mis oleks parim viis tähistamiseks, kui teha pildid ühe imeilusa ülikoolihoone ees? Väike ajalootund Tartu kohta (selle asemel, et riietest rääkida): Vana Anatoomikum oli kunagi arstiteaduskonna hoone, kus muu hulgas lahati ka laipasid. Seda kutsutakse ka eesti meditsiini sünnikohaks. Nüüd asub seal haridusuuenduskeskus, kus õpetatakse noori õpetajaid. Näete nüüd, et isegi siis kui kool on läbi, leian ikka viisi kuidas siia-sinna pisut tarkust ära mahutada.
Mul on selline tunne, et ainus, mis piltidelt puudub, on üks hea piparmündimaitseline jäätis, mis sobiks mu pluusi ja küüntega. Kuigi olen kindel, et nüüd kui suvi käes on, jõuan seda jäätist nii palju kui jaksan ära süüa!


 top- c/o oasap
skirt- c/o persunmall
sunglasses- from penney's in dublin
shoes- blink
watch- house
necklace- c/o rings and tings
pictures taken with Nikon 1.

Flashback to ERKI

June 06, 2014

Remember, a few weeks ago I wrote about ERKI fashion show? Well, now I'm finally blogging my outfit! I had originally planned to wear my new leather trousers (yes, I'm slowly becoming a rebel-motorcycle mouse), but arriving to Tallinn, I realised that it was way too hot for those. So I worked with what I had in my home-wardrobe, because most if my clothes are in Tartu. The shirt and shoes were with me anyway, but I decided to pair them with my mother's vintage skirt, which is one of those treasures you have, but don't wear nearly enough. Then I saw that flowers on my dresser and decided to go with the slightly ridiculous Carrie-Bradshaw-ish oomph. Turn out that others liked it too, because I was photographed for the Femme streetstyle corner!
The beautiful girl with me on the pictures is Sandra and she just talked about her outfit on her blog. Go check it out [here].

Mäletate, paar nädalat tagasi kirjutasin ERKI moeshow kohta? Nüüd on järg minu riietuse käes! Tahtsin tegelikult kanda oma uusi nahkpükse (jah, hakkan vaikselt mässajaks-mootorratturhiireks), aga Tallinnasse jõudes sain aru, et nendega sulaksin ma küll ära. Vaatasin, siis mis mu Tallinna-kapis leidub, sest kõik põhiriided on mul ju ikkagi Tartus. Pluusi ja kingad olin niikuinii kaasa võtnud, aga siis otsustasin neid kanda hoopis oma ema noorpõlveseelikuga. See on täpselt selline aare minu kapis, mida ma kannan kahtlemata liiga vähe. Siis nägin kapi peal seda lille ja otsustasingi sellise natuke ekstravagantse carriebradshawliku välimuse kasuks. Tundub, et teistele meeldis ka, sest mind pildistati veebiajakirja Femme tänavamoe nurga jaoks!
Minuga koos on piltidel Sandra, kes ka just rääkis oma outfitist oma blogis. Minge vaadake, [siit]. 



skirt- vintage
shirt- ralph lauren
flower- from expressions
shoes- blink

photos by me, Piia Kauts (Femme), Martin Dremljuga (Delfi) and Anete Palmik. 

In bloom

June 03, 2014

Everything in Tartu is in full bloom and whenever I walk somewhere I stop to smell the lilacs, the roses, the-whatever-flowers-are-on-my way, I just can't say no to all the nice smells and pretty colours. Walking around like a hound, constantly giving my nose some smell to take up is just part of who I am. Of course, those pretty bushes and floral trees give a perfect backdrop for a very late outfit post too (I'm sorry, school and exams and blah-blah). 
Summer's back and with it, all my favourite summer basics. I happily turned back to my DIY maxi, V-neck shirt and the irreplaceable leather jacket for a day of ... pretty much nothing in Tartu. You know those days, when you have to study, but choose to do stuff instead? Mine was like that. 
If you follow my Facebook page, you'll know that I promised news. NEWS: Starting today, I will also fashion-blog for a national paper in Estonia. Excited is an understatement, you can imagine. 

Tartus õitseb kõik nii imeliselt ja kui ma kuhugi jalutan, siis peatun iga paarisaja meetri tagant, et sireleid, kibuvitsa või misiganes tee peale jäävaid lilli nuusutada. Ma lihtsalt ei saa keelata oma ninale neid häid lõhnasid ja silmadele ilusaid värve. Osa minu olemusest on vist kõndida ringi nagu jahikoer ja ninale pidevalt tööd anda. Loomulikult on need põõsad ka ideaalseks taustaks pisut hiljaks jäänud piltidele (Andestage, kool ja eksamid ja kiire-kiire).
Suvi on kogu täiega tagasi ja koos sellega ka kõik mu lemmikriided. Hea meelega haarasin kapist isetehtud pika seeliku, V-kaelusega särgi ja oma asendamatu nahkjaki, et veeta päev tehes... mitte midagi. Teate küll ju neid päevi, kui peaks tegelikult õppima, aga selle asemel teed asju? Minu oma on siiani olnud täpselt selline.
Kui jälgite ka mu Facebooki-lehte, siis ilmselt olete näinud, et lubasin uudiseid. UUDIS: Alates tänasest hakkan ma kirjutama moeblogi Õhtulehe jaoks!! Öelda, et ma olen ärevuses, oleks liiga vähe. Teen lähiajal selle kohta ka eraldi postituse, sest nii palju on öelda, aga praeguseks mainin, et selle nimi saab olema Väike Moeajakiri ning sinna ilmub lisaks siin blogis ilmuvatele piltidele pisut rohkem juttu riiete, moe ja asjade kohta. 



skirt- diy
shirt- h&m
necklace- c/o clothingloves
watch- casio
bracelet- h&m
shoes- latinas from sarenza.eu
jacket- random brand
pictures taken with Nikon 1 V2.